Strava

Sýte večere: Žeruchová polievka s vajíčkom a parmskou šunkou

Chcete sa zobudiť štíhly? Pripravte si na večeru túto polievku plnú bielkovín

Prestaňte používať polievky v konzervách, ktoré majú veľmi nízku výživovú hodnotu. Namiesto toho vyskúšajte túto nízkokalorickú, nízkosacharidovú, ale prekvapivo sýtu polievku na obed alebo ako ľahké večerné jedlo.

Počet porcií: 2

1/2 cibule nakrájanej nadrobno
4 plátky parmskej šunky, nakrájané na kocky
200 ml zeleninového vývaru
1 veľká hrsť špenátových listov,
2 veľké hrste žeruchy
štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
Čerstvo mleté čierne korenie
2 vajcia
1 PL crème fraîche

Postup

1. Do veľkej panvice dajte cibuľu, šunku, vývar, špenát, žeruchu a muškátový oriešok; okoreňte korením. Priveďte do varu na strednom ohni, stlmte, prikryte a varte asi 30 minút, kým sa krémová šťava nestane bohatou.
2. Medzitým vložte vajcia do hrnca so studenou vodou. Priveďte ich do varu na silnom ohni, znížte teplotu na minimum a nechajte variť 5 minút, kým sa vajcia neuvaria do mäkka. Vyberte ich z vody a nechajte vychladnúť, kým sa s nimi nebude dať manipulovať. Vajíčka vylúpnite a rozkrojte na polovice.
3. Polievku stiahnite z ohňa, vmiešajte crème fraîche, posypte korením a podávajte.

Autor, Zdroj a Foto: Heathly Magazine